telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V letošním roce Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě poprvé uspořádala Mediální olympiádu – soutěž zaměřenou na mediální gramotnost a rozpoznávání dezinformací. Přes základní kolo formou online testu se do finále probojoval tým Oxid hořečnatý ve složení František Malý, Dominik Kalouda (SPTB) a Filip Zvalený (SXA).
Samotné finále probíhalo již přímo na půdě vědecké knihovny ve středu 29. března za účasti pěti nejlepších týmů základního kola. První úkol spočíval v práci s textem plným dezinformací, argumentačních faulů, faktických chyb a manipulativních technik. Soutěžící museli v textu jednotlivé problematické pasáže označit a vysvětlit, co na nich není v pořádku. Ve druhé části týmy představily odborné porotě předem připravená krátká videa na nyní velice aktuální téma „Řetězové e-maily“ a obhájily své zpracování proti dotazům jednotlivých expertů z oboru mediální gramotnosti.
Zástupci Matičního gymnázia předvedli stabilní výkon v obou soutěžních úkolech a v celkovém pořadí obsadili 1. místo. Kromě věcných cen se mohou těšit z exkurze do televizního studia ČT, která je čeká v květnu. Vědecká knihovna je z nové soutěže nadšena a už plánuje další ročník. Věříme, že v něm MGO naváže na letošní skvělý výkon.
František Malý, SPTB

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top