telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jako každý rok jsme se zapojili do online mezinárodní soutěže v anglickémjazyce Best in English. Soutěž se se zúčastnilo celkem 702 středních škol a 24 343 studentůze 34 států. Hodnotí se nejen znalost gramatiky a slovní zásoby, ale také porozumění čtenému textu nebo mluvenému slovu, a to na jazykové úrovni C1 - C2. 
Každý student soutěží sám za sebe a zároveň se výsledky desíti nejlepších studentů počítají do celkového skóre školy.  Nejlepším angličtinářem našeho gymnázia se stal AndreasEngonidis z OKTA, který dosáhl 115,5 bodů (maximum dosažených bodů bylo 122,5) a umístil se na vynikajícím 28. místě v České republice. 
Skvělých výsledků však dosáhli i další angličtináři, čímž se zasloužili o celkové 16. místoMatičního gymnázia ze všech zúčastněných 292 středních škol z České republikycož je 3.nejlepší místo v rámci Moravskoslezského kraje. 
Druhého nejlepšího výsledku dosáhla Tereza Hanzlíková ze SEPTA(111 bodů) Otto Schwarz ze SXA (110, 5 bodů), který se soutěže zúčastnil letos poprvéDále se do umístění školy počítaly výsledky těchto studentů:DušanŽiak(SEPTB), Jan Ohnoutek (OKTA)AnastasiosEngonidis(SXA), Max Krautwurst(KVIA), Dominik Chlubna (OKTA), Otto Semerák (OKTB),který dokonce soutěžil z domu s horečkou a Karolína Tylová (SEPTA) 
A co si o soutěži myslí sami studenti? 
Nepovažuju se za příliš soutěživý typ, do soutěží se nezapojuju často, ale jsem rád, že jsem se tentokrát zapojil. Rozhodně jsem nečekal tak pěkné umístění i v rámci ČR. Angličtině bych se rád věnoval i do budoucna, takže mi výsledek dělá radost. Kdybych nebyl na škole posledním rokem, určitě bych se účastnil i příští rok”. Andreas Engonidis, OKTA 
Soutěže Best in English se účastním už několik let a stále mě neomrzela. Vždy se najde část, u které si nejsem jistá. Letos mi asi nejvíc dalo zabrat přiřazování prvních vět k odstavcům a následné otázky týkající se porozumění textu. Nakonec ale vše vyšlo a jsem ráda, že se naší škole tak dařiloTereza Hanzlíková 
Nejvíc se mi líbilo zvlášť zpracování listening a reading úloh, které neotestují pouze jazykové schopnosti ale i čtení s porozuměním a takovou mediální gramotnost. Dále i obsahy vybrané pro tyto práce jsou aktuální, i ve video formátech a dozvíte se z nich nové věci :). Hádam, že nejvíc jsem musel chybovat v části Sentence CompletionMultipleAnswer, protože čím víc přemýšlíte nad tím, jaké všechny odpovědi jsou správné, tak ztrácíte ponětí o tom, co vám vlastně znělo přirozeně a v tom jazyku se ztrácíte. Soutěže ale rozhodně není důvod se bát a dle mě by byl i dobrý nápad na tuto soutěž výběrově pozývat i nadále mladší šikovné angličtináře”.OttoSchwarz 
Chtěla bych studentům poděkovat za skvělou reprezentaci školy a popřát jim mnoho úspěchů nejen přistudiu anglického jazyka. Na závěr také moc děkuji Marku Kladivovi z KVIA za IT podporu během soutěže.
 Mgr. Lucie Dančíková

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top