telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Letos poprvé se žáci Matičního gymnázia zúčastnili Technologické olympiády, soutěže probíhající v zajímavém formátu, kdy ve školním kole jde o co nejrychlejší zodpovězení 24 otázek (a lze používat libovolné zdroje) a ve finále musí tým přijít s inovativním nápadem ze zadané oblasti moderních technologií a tento nápad obhájit před porotou.
Školního kola se zúčastnily dva týmy:
3/5 Chňo chňo gangu: Miroslav Lacika, Štěpán Piatkovský, Vojtěch Štýbar (všichni SPTB)
Oxid Hořečnatý: Jakub Kaša, Matěj Šubert (oba SPTA), Dušan Žiak (SPTB)
Prvně jmenovaný tým zaznamenal skvělý úspěch, neboť v tvrdé konkurenci 561 týmů z celé republiky získal postup do finále z osmého místa.
Pražské finále se konalo 12. 4. 2024 v Praze na Fakultě elektrotechnické ČVUT. Nejlepších dvacet pět týmů ze školního kola a jeden s divokou kartou ze soutěže na Instagramu si nejprve poslechlo zajímavé přednášky odborníků z praxe a následně se pustilo do přípravy prezentace svého nápadu. K dispozici jim byli mentoři, se kterými mohli vše konzultovat.
Náš tým 3/5 Chňo chňo gangu upoutal pozornost diváků i poroty hned na začátku svého vystoupení, když baseballovou pálkou rozbil počítač. Nebojte se, ostudu nám neudělali. Incident byl zinscenovaný a počítač papírový.
I když byli při své prezentaci přesvědčiví, poslala nakonec porota na stupně vítězů jiné týmy. Z Prahy si však chlapci odvezli silný zážitek a zkušenosti, které se jistě budou hodit v dalším ročníku soutěže.

Mgr. David Martinák

 
ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top