telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Matiční gymnázium opět zaujalo místo na stupních vítězů Veletrhu studentských firem JA EXPO, tentokrát získalo cenu za nejlepší prezentaci. Ve středu 10.4. obhajovalo jméno naší školy 9 žáků semináře studentská firma a mentorka Jana Moricová. Jejich úkolem bylo postavit si v pražském obchodním centru Harfa vlastní prodejní stánek, prodávat své stylové tetovačky, prezentovat práci ve firmě jak návštěvníkům, tak porotcům, a následně svou firmu představit v krátké prezentaci investorům. A to byla právě kategorie, ve které letošní firma zaskórovala.
Vystoupení na pódiu si žáci pilovali dlouhé týdny dopředu, a rozhodně to nakonec stálo za to. Okolo druhé hodiny odpolední se Matyáš Mer a Mikuláš Tvardek (oba 3.A) postavili na pódium a začali netradičním způsobem povídat o své firmě. Prezentace byla plná vtípků a humorných narážek, které nakonec rozesmály i ty nejztuhlejší tváře.
„Bylo poznat, že se porotci a všichni diváci smáli upřímně a nahlas, nejen ze slušnosti, jak tomu bylo u ostatních firem.“ Komentoval zážitek Matyáš, který následně přiznal, že měl sám problém nepropadnout radosti a smíchu během prezentování.
To ale nebylo zdaleka všechno. Nikdo ze sledujících totiž nečekal, že na řečnickou otázku, kterou prezentující položili uprostřed vystoupení, odpoví další člen firmy PICTOO sedící přímo v publiku. Hrdým krokem se pak prošel až k pódiu a velice názorným příkladem představil produkt této firmy. Diváci byli ohromeni a po dalším humorném komentáři prezentujících přišla druhá vlna výbuchů smíchu.
„Jejich prezentace mezi všemi firmami opravdu vynikla, bylo úžasné sledovat, jak svou energií a prezentačními dovednostmi zaujali všechny unavené diváky. Moc se mi líbilo, že si prezentaci připravili opravdu sami podle sebe a nebáli se udělat to, co chtěli, místo toho, co se očekávalo.“ Popsala prezentaci Johana Němečková, členka bývalé studentské firmy Guima, která přišla své následníky na veletrh podpořit.
Přesně touto odvahou vystoupit z davu a mluvit upřímně si pravděpodobně vysloužili krásné třetí místo v kategorii Nejlepší prezentace a domů do Ostravy tedy odjížděli těžší o hodnotné ceny a výdělek z prodeje. JA EXPO byla poslední velká akce pořádaná zaštiťující organizací JA Czech, nicméně firma PICTOO bude fungovat až do června, takže stále máte spoustu času si tetovačky zakoupit. Firmě gratulujeme a přejeme mnoho zdaru až do úplného konce!


Kateřina Václavíková, návštěvník

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top