telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V sobotu 6. 4. 2024 se uskutečnilo v ostravské ZOO finále Velké ceny zoo na téma Madagaskar. Tentokrát opět za velké účasti našich žáků. Do finále I. kategorie totiž postoupily z celkového počtu 220 týmů týmy SA (z 2. místa) a PB (z 5. místa), do finále II. kategorie pak z celkového počtu 178 týmů dvě naše družstva z KVB, přičemž jeden tým postupoval do finále také z 2. místa, druhý tým z místa osmého. Finálová klání byla tradičně plná náročných otázek, ale naše družstva se s nimi poprala statečně a na stupních vítězů naši žáci opět nechyběli.

V kategorii I (6. a 7. třída ZŠ) se na 6. místě umístil tým PB – Eliška Hanzlíková, Emma Posládková, Ema Roubcová, Karolína Ruszová, Lucie Vantuchová. Úžasný výkon předvedl tým SA ve složení Valerie Pastyříková, Nela Vystrková a Marie Wroblowská, přestože jim ze základního kola chyběly dvě členky týmu, se kterými se do finále probojovaly – Gabriela Skořupová a Soňa Veselská. Odměnou pro vítěze pak byla také návštěva zázemí pavilonu gibonů a poutavá diskuse s jejich paní ošetřovatelkou.

V kategorii II (8. a 9. třída) nás pak skvěle reprezentoval první tým KVB ve složení Pavel Barta, Štěpánka Nyklová, Václav Šindelář, Jakub Vaněk a Martina Žolnerčíková. Po napínavém boji nakonec skončili velmi těsně na krásném druhém místě.  Na jedenácté příčce se pak umístil druhý tým KVB ve složení Elen Dreisetelová, Nela Kvasničková, Eliška Lesáková, Anna Waloschková a Adéla Wolná.

Velký dík patří Mgr. Petru Vondráčkovi a členům Biologického kroužku za poctivou teoretickou přípravu našich týmů a všem zúčastněným žákům za vzornou reprezentaci školy.

Foto: RNDr. Mgr. Tomáš Adamus, Ph.D., Mgr. Petr Rašovský

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top