telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vážení rodiče,

            po zralé úvaze si vám, ale především vašim dětem, našim studentům, dovolujeme nabídnout dosti unikátní příležitost zhlédnout koncertní vystoupení spolužačky vašich dětí – studentky Magdalény Kovářové. 
Je zcela neobvyklé, aby na prestižním festivalu, jakým je Francouzský podzim v Ostravě, vystoupil nezletilý sólista. Magdaléna Kovářová, primánka našeho gymnázia, je ovšem výjimečným talentem mezi mladými klavíristy, a to dnes již v celoevropském kontextu. Během slavnostního zahájení festivalu vystoupí s programem, který běžně prezentují dospělí klavírní interpreti – Mozart, Chopin, Debussy. Dosáhnout takové úrovně v deseti letech je výsledkem nesmírné píle, každodenní práce a zodpovědnosti.
Domníváme se, že návštěva takovéto významné společenské a kulturní akce bude mít bezesporu významný výchovný dopad na žáky nově se tvořící třídy, v které spolu stráví celé období středoškolských studií. Talenty dětí, našich žáků mohou být různorodé, důležité je se navzájem poznávat, obohacovat, naučit vnímat, ocenit a tolerovat.
Jediným úskalím, které jsme dosud nedokázali vyřešit, je finanční rovina účasti. Je mimořádně složité období, což se promítlo i do výše sponzorské spoluúčasti takových institucí, jakou je Francouzské velvyslanectví v Praze. Pořádající institut Alliance Française v Ostravě přes veškerou snahu není schopna nabídnout tento zážitek vám a spolužákům Magdalény Kovářové jinak, než za poloviční vstupné, které bude krýt náklady pronájmu a pořádaných akcí.
Jsme připraveni, pokud se rozhodnete poslat jen vaše dítě, studenta, studentku na slavnostní koncert, zajistit během akce pedagogický dozor. Dítě před akci vyzvedneme před Janáčkovou konzervatoří v Ostravě a po ukončení akce jej opět do vašich rukou předáme.
Věříme, že vnímáte mimořádnost takovéto události.

Těšíme se na setkání.

Mgr. Ladislav Vasevič, ředitel MGO

Mgr. Miroslava Pavlínková, rytířka francouzského Řádu akademických palem, prezidentka Alliance Française v Ostravě

Organizační informace:

 Středa 19. října v 19 hodin, předpokládaný konec v 21 hodin.

Janáčkova konzervatoř Ostrava

Cena vstupného 250,- Kč, zakoupíte prostřednictvím Mgr. M. Pavlínkové, kabinet FJ

Garant akce Mgr. Miroslava Pavlínková

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top