telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Milí studenti,
ráda bych vám popřála jménem vedení gymnázia a ostatních kolegů vše dobré do nového školního roku.
„HORA RUIT“, jak říkávali staří Římané, a okamžik, který se nám 30. června zdál tak vzdálený, je zde. Ohlédnutí za dvěma prázdninovými měsíci musím s velkou lítostí začít nesmírně smutnou zprávou o úmrtí pana profesora Zdeňka Holuši, který celou svou pedagogickou dráhu spojil s naším gymnáziem a ještě v loňském školním roce připravoval maturanty v matematickém semináři. Mezi vašimi staršími sourozenci, rodiči, příbuznými a známými je jistě mnoho těch, kteří mohou dosvědčit, jakým byl pan profesor Holuša skvělým pedagogem, třídním profesorem, jaké vážnosti se těšil u studentů, rodičů i svých kolegů. Byl to profesor Holuša, kterého jsme si v revolučním školním roce 1989/1990 vybrali tajnou volbou do funkce ředitele neboli řídícího, jak rád říkal, a díky jeho iniciativě a nemalému úsilí byl naší škole vrácen původní název Matiční gymnázium. Profesor Zdeněk Holuša se zařadil k velkým osobnostem stotřináctileté historie Matičního gymnázia v Ostravě.
Je 1. září 2010 a my máme před sebou školní rok zvlášť důležitý a náročný pro maturanty, neboť navzdory předvolebním slibům se nová vláda rozhodla realizovat novou formu maturity, nad jejímž stavem připravenosti visí velký otazník, a ruch maturitní generálky má vypuknout už začátkem října.
Důležitý bude tento školní rok také pro ty, kteří usedli do lavic Matičního gymnázia poprvé, tedy pro primány a studenty prvního ročníku.
Nás všechny čeká deset měsíců společného snažení, které by pro vás studenty mělo znamenat rozšíření a obohacení vašich znalostí a dovedností, což nám vyučujícím přináší uspokojení z naší práce. Nelatinářům připomínám, že slovo studovat z latinského studere znamená snažit se a slovo student je z latinského participia studens, ntis, jehož překlad zní snažící se, ten který se snaží.
Běžná školní práce bude samozřejmě i v tomto roce zpestřena nejrůznějšími soutěžemi, olympiádami, kulturními a sportovními akcemi, exkurzemi, výlety. Přeji tedy především našim novým studentům prim a prvního ročníku, ale i všem ostatním, aby školní rok 2010/2011 byl dobou užitečně, ale pokud možno i příjemně strávených deseti měsíců.
Mgr. Miroslava Pavlínková

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top