telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Boulderové centrum Tendon Blok pořádalo 9.12. 2015 závody v boulderingu pro střední školy. Naši školu reprezentovala Tereza Matušová ze SXA. Po hodině a půl závodu se Tereza probojovala do finále, kde byla pro finalisty nachystaná velmi obtížná trasa, jiná pro chlapce a pro děvčata. Po náročném finále si Tereza vylezla pro krásné 2. místo v kategorii dívek.

V krásném sále Karla X. v Paláci Buquoy  na Malé straně v Praze se minulý čtvrtek sešli zástupci Francouzského velvyslanectví v ČR, Francouzského institutu v Praze, Ministerstva školství a tělovýchovy ČR a Matičního gymnázia Ostrava, aby blahopřáli Elišce Kozákové, laureátce soutěže Plume d´or (Zlaté pero), které se zúčastnilo více než tisíc studentů francouzštiny z celého světa. Z francouzských a českých projevů zaznívala slova obdivu k neobyčejnému úspěchu Elišky Kozákové, z Eliščina francouzsko  českého vystoupení pak slova poděkování rodičům za podporu a domácí zázemí a Matičnímu gymnáziu za erudici, které dosáhla díky osmi letům na renomované střední škole. Čtvrteční odpoledne na francouzské  ambasádě probíhalo ve zcela neformálním, přátelském, místy až veselém duchu díky příjemné náladě všech zúčastněných i charismatu Jeho Excelence Jeana-Pierra Asvazadouriana.

http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/v-praze-byla-predana-cen-zlate-pero.


Dne 7. 12. 2015 se naše družstvo chlapců zúčastnilo basketbalového turnaje pro žáky nižšího gymnázia, které se již tradičně konalo na Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě - Porubě. Turnaje se zúčastnilo osm týmů. Naši chlapci převyšovali všechny družstva o třídu a obsadili krásné 1. místo. Naši školu reprezentovali: M. Snopek, Š. Vons, V. Vons, M. Brůna, T. Veselý, N. Gatto a J. Řemelka. Děkujeme žákům za předvedené výkony a vzornou reprezentaci školy.

V úterý 8. prosince proběhl na gymnáziu Olgy Havlové  turnaj ostravských gymnázií v basketbalu mladších dívek, kterého se již tradičně zúčastňujeme. Družstvo děvčat naší školy po výborném výkonu a v silné konkurenci 5 týmů zvítězilo ve všech utkáních a obsadilo 1. místo.

V sobotu 28. 11. 2015 proběhlo v ostravské ZOO finále Soutěže mladých zoologů, ostatně jako v posledních letech, za účasti našich žáků, tentokráte za pedagogického dozoru profesorů Rašovského a Adamuse. V kategorii I (mladší žáci) nás reprezentovala dvě družstva ze sekundy A paní profesorky Platošové. Ve finále této kategorie se mezi sebou utkalo 11 pětičlenných družstev. Družstvo ve složení Kateřina Frnková, Michaela Serynová, Barbora Suchánková, Markéta Sýkorová a Erika Škarková zvítězilo a žákyně tak obhájili první místo ze semifinále. Družstvo chlapců sekundy A ve složení Huy  Doan, Jakub Christoph, Ludvík Semerák, Jáchym Šugárek a Tomáš Vaněk z primy A, skončilo celkově 11. Vezmeme-li, že to je umístění z celkem 158 družstev, která se soutěže účastnila, pak je to skvělý výsledek.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top