telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Také letos jsme se v předvánočním čase věnovali rozdávání radosti a pomáhání potřebným. Konala se totiž druhá charitativní sbírka na pomoc opuštěným, nemocným a týraným zvířatům završená 3. ročníkem Charitativního bazárku MGO.

Děkujeme všem, kdo přispěli do sbírky: jednotlivcům, celým třídám – například tercii B – i místní společnosti Hladový pes (hladovypes.com), která s námi na sbírce spolupracuje již druhým rokem a letos do sbírky přispěla hned třemi barely pamlsků, krmiva i dalších potřebných věcí pro pejsky bez trvalého domova.

Díky vám, žákům a pedagogům MGO, se na Charitativním bazárku prodaly věci za 4631,- Kč. Mohli jsme tak pomoci hned dvěma spolkům s péčí o jejich dočasné svěřence – Mazlíci v nouzi a SecondChance Azyl Ostrava. Obě organizace působí v Ostravě a mají v péči desítky různě postižených zvířat, jimž poskytují tu nejlepší péči, aby jim pak mohli najít nové, trvalé a bezpečné domovy. (Veškeré podklady a doklady k oběma akcím k nahlédnutí u Mgr. Naděždy Novákové)

Organizátorky akcí – Mgr. Naděždu Novákovou, Viktorii Zerzoňovou (KVA) a Kristýnu Vlčkovou (KVA) – velmi těší, že i v této nelehké době dokážeme projevit svou solidaritu konkrétními skutky a pomáhat všem, kteří to opravdu potřebují.

Divadelní klub přeje všem svým členům i fanouškům vše dobré v novém roce 2023 a nabízí další divadelní zážitek, tentokrát adaptaci slavného románu Fjodora Michajloviče Dostojevského Zločin a trest v nastudování Komorní scény Aréna.

Pojďte společně s námi do divadla 17. února 2023.

Rezervace vstupenek u profesorek Navrátilové a Borůvkové.

Petr Bezruč a jeho monumentální dílo Slezské písně se probírá obvykle ve třetím ročníku gymnázia. Žáci a žákyně sekundy A se ovšem s tvorbou tohoto slezského autora seznámili již dříve. Vnímání společenských rozdílů, malebné popisy Beskyd a jímavé životní osudy, to vše na sekundány zapůsobilo, stejně jako zdařilá animace sociální balady Maryčka Magdonova.
Alžběta Štarhová dokonce nakreslila portrét autora na tabuli a výsledek jejího snažení byl více než povedený.  Posuďte sami 
Mgr. Ondřej Tichý

V rámci dne otevřených dveří 13. prosince 2022 bude v premiéře spuštěn projekt MGO – škola  virtuálních technologií.
V prvé fázi bude prezentován nejmodernější virtuální program všech prostor Matičního gymnázia, který umožňuje nejen běžnou virtuální prohlídku v reálném 3 D prostředí, ale nabídne studentům možnost aktivně prezentovat život své třídy. Jednotlivé odborné učebny budou postupně nabízet ukázkové výukové projekty, a to většinou v 3D aplikacích.
V druhé fázi, od února 2023, budou součástí výuky vybraných předmětů – matematika, chemie, fyzika a biologie vybrané 3 D virtuální výukové programy, které doplní praktická laboratorní cvičení o zcela nový rozměr výuky a studia.
Dle programu dne otevřených dveří navštivte učebnu, která v premiéře představí projekt MGO – škola virtuálních technologií.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top