telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Přednáška Oliviera DubertaFrancouzština zněla během dnů cizích jazyků i mimo běžné hodiny francouzského jazyka. Naše gymnázium navštívil ředitel Alliance française d´Ostrava pan Olivier Dubert, který velmi zábavnou formou představil kulturně vzdělávací instituci Alliance française, ale i francouzskou kulturu jako takovou. Studenti se dověděli, co je to „verlan“, čili slang mladých Francouzů, formou kvízu nahlédli obrazem i zvukem do současné populární hudby a v závěru je pan Olivier Dubert pozval na bohatý program Dnů frankofonie v Ostravě, které začnou 20. března, a doporučil poslech nového programu Českého rozhlasu Ostrava, hitparádu francouzské populární hudby každou první neděli v měsíci v 11 hodin dopoledne.

V rámci dnů cizích jazyků měli naši sextáni výjimečnou příležitost rozšířit si spíše kusé znalosti o oblasti Francouzské Polynésie a jejího největšího ostrova  Havaj. Monsieur Yriex Bleton, asistent na katedrách romanistiky FF OU a FF UP jim líčil a obrazem doplňoval přírodní podmínky této vzdálené oblasti a způsob života tamějších lidí. Tanec havajských krásek sledovaný na obrazovce sklidil obdiv a vyvrcholením programu bylo vyzkoušení typického vývozního produktu z oblasti Havaje, omamně vonící směsi kokosového oleje a havajských květin.

Ve čtvrtek 21. 2. se v rámci projektu Týden jazyků proměnila jedna školní třída na tvůrčí divadelní ateliér, ve kterém se pod vedením profesionální lektorky MgA. Terezy Strmiskové odehrál workshop dramatické výchovy. Tento workshop sloužil jako jakási příprava k inscenaci muzikálu Balada pro banditu, kterou studenti navštívili v pátek 22. 2. v Divadle Jiřího Myrona.

1. ročník přeborů školy ve sjezdové lyžování se koná ve středu 13. března 2013. Bližší informace a přihlášky v kabinetu TV.

Informační letáček ke stažení

Jiří da Popiolek, velikán českého absurdního dramatu, je spolu s Janem Balabánem, Ladislavem Špačkem a Ivanem Lendlem jednou z nejvýznamnějších osobností z řad absolventů našeho gymnázia. Na rozdíl od jeho výše jmenovaných „kolegů“ však Popiolek není tak mediálně známý a dosud jej nenajdeme ani v učebnicích literatury. Jedinečnou možnost seznámit se s jeho tvorbou tak mají naši studenti i široká veřejnost v pátek 22. 2. a v sobotu 23. 2., kdy Divadelní soubor Tajfun v Divadle loutek předvede dvě z jeho stěžejních děl – Případ Héfaistos a Hru o Jessicu.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top