telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

plakát

Ve dnech 16.–20. 3. 2013 proběhl lyžařský kurz tříd Kvinty A, Kvinty B a 1. A v rakouském zimním středisku Nassfeld. Studenti i přes nepříznivé klimatické podmínky najezdili spoustu kilometrů na tratích různé obtížnosti a podstatně tak zlepšili své lyžařské a snowboardové dovednosti. Rovněž si z celého pobytu přivezli celou řadu zážitků.

8. března 2013 měli žáci našeho gymnázia jedinečnou příležitost zúčastnit se literární besedy s Markétou Markovou, píšící pod jménem M. T. Majar. Markéta začala psát čistě pro radost, uveřejňovala své práce na webu fandovských povídek Bez-hranic.cz, postupně si našla cestu do ostravského nakladatelství Fantom Print a nakonec se stala autorkou netušeného bestselleru, románu Hot Boys, který porazil na serveru PalmKnihy.cz v přímém souboji o čtenářskou přízeň taková esa, jako jsou Jo Nesbø nebo Stieg Larsson.

Ve středu 13. 3. 2013 proběhl v lyžařském areálu na Mezivodí 1. ročník přeboru Matičního gymnázia ve sjezdovém lyžování. Zúčastnilo se celkem 45 žáků. Závody probíhaly dvoukolově, ve čtyřech kategoriích. Vítězi se stali: Michal Joannidis (chlapci mladší), Marie Joannidu (dívky mladší), Matěj Posker (chlapci starší) a Tereza Branná (dívky starší). Příznivé počasí, čerstvý horský vzduch, přátelská a soutěživá atmosféra tento den všem zpříjemnila. Připravíme pro vás více podobných akcí.

Vaši tělocvikáři

Dne 6. 3. 2013 proběhla na naší škole mimořádná přednáška na téma Indie. Studenti, kteří v letošním roce navštěvují zeměpisný seminář, a studenti Septimy A měli možnost dozvědět se kvantum zajímavostí ze všech koutů Indie, a to díky paní profesorce Mgr. Aleně Tesařové, která toto setkání zprostředkovala. O zvycích, náboženstvích, jazycích, o kultuře, přírodě a o mnohém dalším nás přednášející Mgr. Libor Bednář velmi působivým a bohatým způsobem seznámil. Mgr. Libor Bednář, nadšený cestovatel, který se rád podělí se svými zážitky z cest, nám ukázal, že za slovem Indie se skrývá nespočet neuvěřitelných věcí. Indii navštívil už mnohokrát, a jak sám říkal, Indie ho stále překvapuje. Za přednášku, kterou nám poskytnul, bych mu tímto článkem ráda, a myslím, že za všechny, poděkovala.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top