telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jiří da Popiolek, velikán českého absurdního dramatu, je spolu s Janem Balabánem, Ladislavem Špačkem a Ivanem Lendlem jednou z nejvýznamnějších osobností z řad absolventů našeho gymnázia. Na rozdíl od jeho výše jmenovaných „kolegů“ však Popiolek není tak mediálně známý a dosud jej nenajdeme ani v učebnicích literatury. Jedinečnou možnost seznámit se s jeho tvorbou tak mají naši studenti i široká veřejnost v pátek 22. 2. a v sobotu 23. 2., kdy Divadelní soubor Tajfun v Divadle loutek předvede dvě z jeho stěžejních děl – Případ Héfaistos a Hru o Jessicu.

Ve dnech 28.–30. ledna a 12. února proběhlo na našem gymnáziu školní kolo soutěže v anglické konverzaci, a to ve třech kategoriích. Soutěžící ukázali bohatou slovní zásobu, schopnost jejího využití v jazykově správném a zároveň zajímavém i vtipném mluvním projevu v jednom z deseti různých tematických okruhů. Ve třetí kategorii se navíc popasovali vždy dva studenti v dialogu, a to tak, aby svého společníka umluvili a přesvědčili.

Tak abyste nepsali podobné věty třebas i vy, začíná na škole svou činnost nový Pravopisný kroužek, který se zaměří na pravidelné procvičení nejrůznějších pravopisných jevů, jež týrají studenty, ale často i jejich rodiče a okolí. Poprvé se sejdeme 28. února 2013 ve 14.10 v PA (první patro – naproti schodišti) a scházet se budeme pravidelně každý týden ve čtvrtek od 14.10 na 45 minut, abychom procvičovali lexikální, tvaroslovný i skladební pravopis. Kroužek je aktivitou, k níž je třeba se přihlásit, proto je přiložena i přihláška. Tu nechť zájemci přinesou vyplněnou a podepsanou prof. Fuxové do školní knihovny do zmíněného data. Přihlášku je možné si také osobně vyzvednout v knihovně.

Zváni jsou studenti ze všech ročníků našeho gymnázia, zejména je však Pravopisný kroužek určen těm, kteří by mohli třeba větu zmíněnou jako titulek nahoře napsat bez větších obtíží…

Na všechny zájemce se těší organizátorka kroužku Iva Fuxová.

Prihláška ke stažení (MS Word)

Ve dnech 19. 2.–21. 2. 2013 se na naší škole bude konat týden jazyků. Bude se jednat o sérii přednášek a aktivit spolených s jazyky, které se na naší škole vyučují. Program těchto aktivit je následující:

Ve dnech 29. 1. 2013–2. 2. 2013 se v německém Mönchengladbachu konala přípravná schůzka projektu Comenius – Partnerství škol, při které se sešli zástupci čtyř zemí – Itálie, Německa, České republiky a Řecka (španělský partner komunikoval pomocí internetu). Pět gymnázií hodlá předložit kandidaturu projektu s pracovním názvem LATINITAS, ROMANITAS, jehož hlavní myšlenkou je posilovat povědomí o evropské identitě založené na společném kulturním dědictví a vést mladé lidi k pochopení různorodosti, nikoli však protikladnosti nejrůznějších oblastí lidské činnosti v evropských zemích dnešních dnů. Formou pracovních seminářů, práce v terénu pod vedením odborníků si gymnazisté zemí zapojených do projektu budou obohacovat znalosti a získávat dovednosti v takových disciplínách jako je archeologie, historie, filozofie, literatura, ikonografie, antropologie.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top