telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Matiční gymnázium mělo po roce opět možnost přivítat vzácného hosta. Ve čtvrtek 13. června nás navštívila paní Pospěchová Brázdilová, která k nám přicestovala z dalekých Filipín, konkrétně z ostrova Guimaras, kam se se svým manželem už trvale přestěhovala. Paní Pospěchová Brázdilová je známá svou obětavou prací pro místní sirotčinec, kde pravidelně pomáhá mnoha dětem bez domova.

Naši studenti měli jedinečnou příležitost předat osobně paní Pospěchové Brázdilové výtěžek z charitativní akce, kterou s nadšením v květnu uspořádali. Anna Kološová, Aryna Ždanová, Fabian Salot a Bernard Železník ze třídy 2. A.  pekli skvělé wafle a nabízeli originální výrobky kroužku Kreativ.

V rámci této návštěvy jsme se rozhodli, že nejlepším způsobem, jak sirotčinec podpořit, bude pořízení tiskárny k počítači, který jsme jim věnovali v loňském roce. Tento dar ve výši 6000,- Kč,- umožní dětem  lepší přístup k vzdělávacím materiálům a komunikaci s vnějším světem.

Paní Pospěchová Brázdilová nám přinesla kousek Filipín i v podobě guimaraského sušeného manga, které je považováno za nejsladší na světě. Jeho chuť byla skutečně nezapomenutelná a přenesla nás na chvíli do exotického prostředí tohoto ostrova. Dále nás seznámila s možnostmi stáží na Filipínách, což našim studentům otevřelo dveře k novým příležitostem. Přivezla také ukázky nádherných řemeslných výrobků z kokosů, mušlí a palmových listů, které v současné době vyrábí pro radost z místních surovin. Exotické misky a palmové podložky budou možná inspirací i pro náš kroužek Kreativ.

Těšíme se na další akce charitativního projektu Helping Hand for Guimaras, který na MGO vznikl a úspěšně funguje už celých 10 let.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top