telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 20. 10. 2015 se naši biologičtí seminaristé ze septim a 3.A zúčastnili podzimní exkurze do Hukvaldské obory. Sychravé počasí tohoto ročního období nás neodradilo a odměnou nám byly pohledy na daňky a muflony, kteří se v dopoledních hodinách potulovali kolem oborních cest doprovázeni rocháním ozývajícím se ze všech okolních kopců.

Po cestě jsme nemohli vynechat památník, z něhož byla letos v květnu po padesáti letech ukradena socha lišky Bystroušky. Věřím, že těchto unikátních fotek s prázdným kamenem připomínajícím, kam až je lidská ubohost schopna zajít, už mnoho nebude, neboť vlastník obory – Biskupské lesy – již nechává zhotovit její přesnou kopii.

Nakonec jsme se ohřáli na půdě hájovny, kde nám oborník pan Milan Koutný mezi spoustou svých soukromých exponátů poutavě povyprávěl o historii a současnosti nejstarší české obory, o úskalích chovu i lovu zvěře a o plánech do budoucnosti, mezi něž patří i spolupráce s Matičním gymnáziem. Na pana Koutného se tak již zanedlouho v Týdnu přírodovědných předmětů mohou těšit žáci tercií.

foto: Mgr. Petr Rašovský

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top