telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pondělí 20. září jsme se společně se žáky třetích ročníků a doprovodem p. profesorky Macečkové a Moricové vydali do Prahy na exkurzi do budovy Senátu České Republiky.
Do Prahy jsme přijeli kolem 11. hodiny a ihned jsme vyrazili na Malou Stranu, kde se nachází Valdštejnský palác, tedy budova Senátu.
První částí exkurze byla prohlídka historických prostorů paláce, při které jsme prošli např. hlavní sál, audienční síň, Valdštejnovu pracovnu nebo mytologickou chodbu, kterou jsme se dostali až k historické konírně, která dnes slouží jako místnost pro zasedání Senátu.
V zasedací místnosti jsme se setkali s ostravským senátorem za ODS Zdeňkem Nytrou a ten s námi strávil zbylý čas ve Valdštejnském paláci.
Probíhalo to tak, že jsme se pana Nytry ptali na různé otázky, které nás zajímaly, a on se nám snažil odpovědět. Většinou to byly otázky na fungování Senátu, nebo specifické zákony.
Poté, co skončila naše prohlídka vnitřních prostor budovy, jsme se chtěli přesunout do Valdštejnské zahrady, ta byla ale bohužel uzavřená z důvodu konání jiné akce.
Rozhodli jsme se tedy opustit areál Valdštejnského paláce a udělali jsme si menší procházku po Malé Straně, po které nastal rozchod na oběd a další aktivity jednotlivých studentů.
Když jsme se opět všichni potkali, nezbývalo nám nic jiného než se vydat na nádraží a nastoupit na vlak směrem zpátky do Ostravy. To jsme ale ještě nevěděli, že nás čeká více než hodinové zpoždění vlaku. I přes to všechno jsme dorazili domů v pořádku s pocitem, že jsme si výlet do Prahy užili.
Tomáš Pavliska
Septima B

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top