telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na začátku června hostilo naše gymnázium, a to už podruhé, návštěvu evropského významu, Jiřího Pospíšila. Tento pán je europoslancem a zástupcem naší země v Evropském parlamentu. Nebylo tedy divu, že našim tématem byla právě Evropská unie.
Přednášku jsme započali obecnějšími informacemi,  dále jsme se dostávali k podstatě evropské ekonomiky a samotné Evropské unie. Probírali jsme jak společné hodnoty či orgány a instituce EU, tak přínos Evropské unie pro tuzemskou politiku.
Dle mého a názoru jiných studentů, kteří se této přednášky zúčastnili, dokázal pan Pospíšil takto rozsáhlé téma, jako je Evropská unie, srozumitelně a poutavě vysvětlit. Nejednalo se  o monotónní učebnicový výklad, ale naopak uvolněnou téměř až debatu.  
Jak už jsem zmínila na začátku, tato přednáška se na půdě naši školy nekonala poprvé, a já doufám, že ani naposledy. Přijde mi jako velká příležitost poslouchat a diskutovat s někým, kdo je aktivní součástí politiky na evropské úrovni a reprezentuje naše hodnoty v rámci Evropského parlamentu.
Doporučila bych návštěvu této přednášky všem, kteří se zajímají o současné evropské dění a v budoucnu by se chtěli věnovat oborům spojených s politikou či společenskými vědami. Jde o způsob, jak se dozvědět nové a užitečné informace, ne jen teoreticky, ale od někoho, kdo se politikou skutečně živí.
Zpracovala: Julie Petra Svatošová (Sexta A)

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top