telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Naše skupina anglického divadla letos opět pilně pracovala na vlastní autorské hře a situační komedie inspirovaná stejnojmennou reality show nás tentokrát zavedla na moře. Luxusní jachta pro bohatou klientelu bez kapitána, popletená posádka, vdavek chtivá tetička a její potencionální dědici - to vše nám v Komůrce, komorním prostoru divadla Aréna, pomohlo rozjet zápletku.
Hru společnými silami napsaly Hana English a Hannah Pontari, asistentka výuky z Fulbright nadace, která letos posílila sekci angličtiny na MGO. Díky tomu, že všechny členy souboru známe, mohly jsme si dovolit napsat jim roli ušitou na míru. Úhelným kamenem letošního kroužku nicméně byly silné vztahy mezi členy souboru a během představení se ukázalo, jak je mezi členy souboru důležitá „chemie“. Improvizovat, navzájem se podržet, když vypadne text, nebo naopak překvapit neplánovanými vtípky během představení bylo takovou třešinkou na dortu legrace, kterou jsme si společně užili na zkouškách.
Letos jsme se také mohli kromě vystupování pro naše studenty, rodiny a přátele předvést na festivalu anglických divadel, pořádaném Americkým centrem v Ostravě. Přestože jsme hru nastudovali v angličtině, díky skvělým komediálním, tanečním a kaskadérským výkonům našich členů si na své přišli i diváci, kteří anglicky nerozumí.
Nezbývá než konstatovat, že to pro mě letos opět byla čest spolupracovat se všemi těmi milými talentovanými mladými: Ema Chramostová, Sophie Lynn Jančíková, Magda Jankovská, Katie Kořínková, Jan Karel Kurzela, Kiet Nguyen Tuan (Patrik), Nela Wolfová a Dušan Žiak.
Za celý soubor bych ráda poděkovala Elen Dreiseitelové a Marcele Pelikánové a jejím studentům výtvarné výchovy za výrobu kulis, Štěpánu Piatkovskému za krásné fotky z představení, Petrovi Pěnkavovi z Komůrky za poskytnutí parádních prostor a osvětlení a všem divákům, kteří nás přišli podpořit. 
Za celý soubor, 
Hana English, scénarista, režisér, inspicient, producent a holka pro všechno
 
ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top