telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Koncem března se uskutečnilo, za garance pánů profesorů Adamuse a Rašovského jako každoročně na naší škole, krajské kolo Chemické olympiády kategorie D.

Tentokrát to byl již 55. ročník. Tak velkou tradicí se v dnešní době může pochlubit jen málo soutěží. Chemická olympiáda je soutěží s celostátní působností. V kategorii D je však nejvyšším kolem to krajské.  V letošním roce k nám z celého kraje zavítalo 23 soutěžících, jež doprovázeli jejich pedagogové, kteří je prakticky po celý rok připravovali. Odměnou jim pak, za jejich společné úsilí, byla právě účast ve finále, do kterého se dostali díky zvládnutí školního kola a především díky zpravidla medailovému umístění v kole okresním. To se letos konalo na Střední průmyslové škole chemické akademika Heyrovského za účasti čtveřice našich reprezentantů, kteří se rozhodně neztratili – Vojtěch Kostial získal vynikající 2. místo, které mu zajistilo postup do kola krajského, František Malý byl 7., Dominik Kalouda 8. a Ondřej Číž 11. Děkujeme za výbornou reprezentaci.
Slavnostní zahájení krajského kola obstarali svými proslovy tajemnice krajské komise Chemické olympiády paní Mgr. Litviková, pan ředitel Matičního gymnázia Mgr. Vasevič a předseda krajské komise Chemické olympiády pan Mgr. Gaura. Pak se již soutěžící pustili do pilné práce. Čekaly je totiž náročné úkoly praktické a testové části soutěže. Z pohledu MGO nás může také těšit, že se krajského kola úspěšně zúčastnil žák kvarty A, Vojtěch Kostial, vedený panem profesorem Adamusem, který obsadil vynikající 5. místo. Je to hezký příklad vzorné reprezentace školy a bezesporu důvod k radosti pro pana profesora, který jej připravoval. Děkujeme za skvělou reprezentaci.

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top