telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Všechno to začalo tentokrát na ostravském Hlavním nádraží, kde jsme se krátce před půl osmou hodinou ranní pomalu, ale jistě sešli.

Plní enthusiasmu a naděje jsme se vydali hledat nástupiště IV. a za několik minut jsme už uháněli směr Olomouc. Cestou jsme ještě na Svinově nabrali naši dvorní fotografku, Barču Suchánkovou a než jsme se nadáli, vystupovali jsme už ve městě, jehož ulice prostupuje specifický pach tvarůžek. Ano, dojeli jsme do Olomouce, kde jsme si kvůli menšímu zpoždění museli trošku pospíšit, abychom stihli včas prezenci na Přírodovědecké fakultě univerzity Palackého. Jako každým rokem i letos pro nás Eurorebus připravil bohatý program, nejen v podobě mnoha soutěží a různých inteligentních hraček. Zanedlouho jsme se poněkud znervóznělí už tlačili do sálu, kde po krátkém uvítání začala hlavní soutěž. Jako první byly na řadě kategorie prim a sekund a kategorie středních škol, které se posléze vystřídaly s osmou a devátou třídou, tudíž terciemi a kvartami. Když si všechny skupinky napsaly svůj test, opět jsme se všichni namačkali do hlavního sálu, kde nás pan Kozák obeznámil s potencionálními výhrami a později taky s výsledky. Upřímně, napětí by se v tu chvíli mohlo krájet a naše kolena se třásla víc než roztřesená malá jehňátka, o sevřených pěstích a zarytých nehtech ani nemluvím. Strach, naději a nejistotu za chvíli vystřídaly pocity překvapení, štěstí a radosti. Hned naše nejmladší družstvo z Primy A ve složení: Alexandr Rajna, Tereza Hobzová a Matěj Horák obsadilo 9. příčku, třetí místo patří třídě Sekundě B, kterou zastupovali: Oto Semerák, Filip Lenert a Martin Sušeň. Vítězem této kategorie se stal tým Sekundy A ve složení: Jakub Kaša, Ondřej Klimša a Filip Zvalený. V druhé kategorii jsme měli třídu jedinou, a to Kvartu A, která ani tentokrát nezklamala, a tak si kluci: Ladislav Šústal, Ondřej Horák a Ondřej Železňák odnesli z dnešního krajského kola zlatou medaili. Zbývá už jen jediná třída, kterou reprezentovali: Josef Müller, Kateřina Frnková a Markéta Sýkorová. Je to třída Kvinta A, jež své síly změřila v kategorii středních škol. Po velmi krutém boji (zejména s Gymnáziem Petra Bezruče ve Frýdku – Místku) se umístila na lidově řečeno bramborovém, čtvrtém, místě.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat také našemu dozoru, paní profesorce Tesařové, která s námi trpělivě a obětavě strávila téměř celý den. A věřte mi, chvílemi to s námi neměla vůbec lehké.
A teď už nezbývá, než se těšit na celostátní kolo konající se 18. června v Praze stověžaté.
Za všechny soutěžící, Markéta Sýkorová, kvinta A

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top