telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Po 2 online sezónách se o víkendu 22. – 24. 10. 2021 uskutečnil opět prezenční formou první letošní turnaj Debatní ligy.
Akci hostilo Mendelovo gymnázium v Opavě. Tým Oxid hořečnatý (Matyáš Walder- SXA, Ondřej Číž - SXB, Dominik Kalouda - SXB a František Malý - SXB) se na turnaji utkal v 5 debatách s týmy z gymnázia Open Gate, Hradce Králové, Kroměříže a ze dvou pražských gymnázii. Debatovalo se na dvě připravené teze „Vlády rozvinutých zemí by měly přijímat opatření poškozující ekonomiku (zastavení těžby černého uhlí, omezení těžkého průmyslu), pokud přispějí k řešení klimatické krize“ a „EU by měla zavést jednotná pravidla pro fungování trhu práce“ a jednu nepřipravenou tezi „Romantické filmy přinášejí více škody než užitku“.
Debatéři Oxidu hořečnatého dosáhli pozoruhodného výsledku - po prvním letošním turnaji obsadili ze 34 týmů desátou příčku a připsali si tak 41 bodů do průběžné tabulky. Na vítězný tým ztrácejí pouhých 6 bodů. Navíc, Dominik Kalouda byl vyhlášen 2. nejlepším řečníkem turnaje.
Gratulujeme týmu k výbornému umístění, Dominikovi k obrovskému osobnímu úspěchu a děkujeme za reprezentaci našeho gymnázia. Do dalších turnajů 28. ročníku Debatní ligy přejeme hodně štěstí.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top