telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nutnou součástí moderních forem výuky jsou studijní cesty žáků. Svět se tak stává prostorem, který lze hmatatelně prozkoumat a poznat.

Tradiční destinace MGO – Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Anglie, Belgie, Rakousko, Polsko a Čína byly nově doplněny o Estonsko. Tam se badatelský tým žáků MGO vypravil nyní, v květnu 2019, poprvé.

Spolupráce s estonskou školou Tartu Katoliku Hariduskeskus byla navázána na podzim minulého roku, kdy skupina sedmnácti estonských studentů navštívila naši školu v rámci Týdne přírodovědných předmětů a technických oborů. Estonským žákům jsme nabídli možnost navštívit řadu odborných přednášek, účastnili se výuky, navštívili laboratoře naší školy a v debatách a diskuzích bylo možno porovnat výuku a úroveň českého a estonského školství. Estonsko je pro nás možná poněkud překvapivě vyspělou, moderní, ekonomicky silnou a velmi rychle se rozvíjející zemí a kontakt s estonskými studenty byl nesmírně přínosný a mnohdy inspirující.
Po velmi úspěšné české části projektu vyjela skupina našich osmnácti studentů  5. května 2019 do estonského města Tartu, kde na tamní střední škole proběhla druhá, estonská část společného odborného projektu. A tak jako my, Ostravané, jsme nenabídli jen odborná témata, tak ani naši partneři v Estonsku ve svém programu neopomněli doplnit badatelské aktivity o program kulturní a poznávací. Naši žáci si tedy také prohlédli malebné druhé největší město Estonska Tart a navštívili několik krásných přírodních rezervací. Vyvrcholením doprovodného programu byla návštěva hlavního města země Tallinu.
Nedílnou součástí takovýchto odborných projektů je jednací jazyk. Tím se logicky stala angličtina a naši žáci tak mohli prohlubovat své znalosti při nesmírně širokém spektru aktivit a činností. To je nesmírně důležitým motivačním stimulem pro další studium anglického jazyka. I zde se potvrdilo to,  na jak vysoké jazykové úrovni žáci obou škol jsou.
První ročník výměnných studijních pobytů se mimořádně vydařil, přinesl požadované výsledky, měl jasný pozitivní dopad na odborný potenciál žáků a garanti projektu připravují již druhý, podobně koncipovaný projekt pro školní rok 2019/2020.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top