telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Další mimořádný úspěch Matičního gymnázia

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy vyhlásila II. ročník ocenění pro úspěšné účastníky programu Comenius – Pečeť kvality Comenius 2012. Toto prestižní a v celoevropském kontextu ceněné hodnocení konkrétní tvůrčí práce zapojených subjektů je možno považovat za velmi fundovanou analýzu kvality výstupu zapojené instituce – Matičního gymnázia.

Naše gymnázium bylo zapojeno do multilaterálního Partnerství škol a ve spolupráci s partnery z Francie, Itálie a Španělska realizovalo nesmírně zajímavý a pro aktéry inspirující projekt Historie a identita Evropy reflektovaná evropskou kinematografií.

Program Comenius je nesmírně zajímavý tím, že nenabízí žádné formální aktivity, ale naopak klade na účastníky velké tvůrčí nároky a předpokládá, chcete-li dosáhnout úspěchu, mimořádnou pracovní a kreativní potenci.

Pracovní skupina Matičního gymnázia natočila snímek „Memento“, jehož základním tématem je záchrana 669 židovských dětí z předválečného Československa Sirem Nicholasem Wintonem, mezi kterými byl i ostravský rodák, později významný filmový režisér a producent, Karel Reisz.

Jsme nesmírně hrdí na to, že z mnoha desítek škol, které se aktivně do programu Comenius zapojily, jsme jako jediné gymnázium v České republice získali ocenění Pečeť kvality Comenius 2012 v kategorii Partnerství škol.

Tímto jmenovitě děkuji paní profesorce Mgr. Miroslavě Pavlínkové, která se již po několikáté stala tou rozhodující osobností celého projektu na naší škole. Pečeť kvality Comenius 2012 nese právě „pečeť“ její příkladné oddanosti pedagogické práci.

Jsem rád, že vybraní  žáci Matičního gymnázia opět prokázali svůj široký odborný, tvůrčí a do značné míry i umělecký potenciál a stali se tak pozitivní inspirací pro všechny své spolužáky. Prezentace vytvořených filmů při slavnostním zahájení jubilejního školního roku 115. výročí založení Matičního gymnázia v Ostravě v září školního roku 2012/2013 měla u žáků mimořádně kladný ohlas. To jako ředitel považuji za tu nejlepší „pečeť kvality“.

Věřím, že i další projekty, které nyní (v ještě širším mezinárodním rámci) připravujeme, budou tak kvalitní a úspěšné.

Certifikát Pečeť kvality

Pečeť kvality (doprovodný text)

Další informace v článku Třetí mezinárodní projekt COMENIUS – PARTNERSTVÍ ŠKOL.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top